x

optimale ervaring

Als u optimaal van onze website wilt genieten, raden we u aan uw browser bij te werken naar de meest recente versie.
chrome mf ie
Inloggen

Error message

Error message Error message Error message Error message

×
Over op SEPA en IBAN

Op 1 februari 2014 gaat Europa over op één betalingssysteem: SEPA (Single European Payments Area). Ons bankrekeningnummer verandert en wordt een IBAN (International Bank Account Number), het internationale rekeningnummer. Het IBAN van NU'91 is NL80DEUT0429731841 en je kunt dit nu al gebruiken.

Voor jou als lid van NU'91 verandert er vrijwel niets. Wij zetten je huidige rekeningnummer om naar je IBAN, je hoeft hier dus niets voor te doen.

Hieronder vind je de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen rondom SEPA en IBAN.

Ik betaal via een machtiging, wat verandert er voor mij? 

Er  verandert vrijwel niets. Je doorlopende machtiging (incasso) bij NU'91 verandert automatisch in een SEPA-machtiging. De door jouaangegeven frequentie en het incassobedrag blijven ongewijzigd. Bij een SEPA-machtiging hoort een uniek machtigingskenmerk en het incassantkenmerk van NU'91. Deze vind je allebei terug op je  bankafschrift.

Ik betaal via 'acceptgiro', wat verandert er voor mij?

Er verandert niets voor jou. NU'91 geeft schriftelijk aan je door op welke bankrekening je jouw contributie over kunt maken.

Waar vind ik mijn IBAN?

Op de website www.ibanbicservice.nl  kun je van je huidige rekeningnummer het bijbehorende IBAN vinden. Je kunt je IBAN ook vinden op je bankafschriften of in je internetbankieromgeving.

Op welk moment in de maand incasseert NU'91?

Indien je een machtiging hebt afgegeven schrijft NU'91 af tegen het einde van de maand. Natuurlijk alleen in de maand(en) die met jou afgesproken zijn.

Hoe kan ik een betaling terugboeken?

Indien je het niet eens bent met de afschrijving van de contributie door NU'91, kun je deze binnen 56 dagen (8 weken) eenvoudig laten terugboeken (storneren). Dit kan binnen je internetbankieromgeving of je kunt hierover contact opnemen met je bank.

Wat is een prenotificatie?

NU'91 is voortaan verplicht je vooraf te informeren op welk moment er  geïncasseerd zal worden, dit heet een prenotificatie. Na ontvangst van een  nieuwe machtiging of een wijziging op een bestaande machtiging, sturen  we je uiterlijk 5 werkdagen voor de eerste afschrijving een persoonlijk  bericht. Daarin vind je het bedrag, de frequentie, de startdatum, je banknummer, het incassantkenmerk van NU'91 en het kenmerk van je  machtiging. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Wat is een incassantkenmerk?

Bij een SEPA-machtiging  hoort een incassantkenmerk, een nummer waardoor je weet wie de  afschrijving heeft gedaan. NU'91 zet dit kenmerk op alle nieuwe machtigingen en je vindt het ook terug op je bankafschrift.

Wat is een machtigingskenmerk?

Bij een SEPA-machtiging hoort een uniek machtigingskenmerk, waarmee de machtiging snel en eenvoudig is te identificeren. Dit kenmerk vind je terug op je bankafschrift als wij bij jou afschrijven.

Heb je andere vragen over de overgang op SEPA en IBAN?

Neem dan gerust contact met ons op via 030 - 296 41 44 of via ons contactformulier.
Kijk ook eens op www.overopiban.nl voor meer vragen en antwoorden over SEPA en IBAN.