x

optimale ervaring

Als u optimaal van onze website wilt genieten, raden we u aan uw browser bij te werken naar de meest recente versie.
chrome mf ie
Inloggen
Bindingpremie UMC’s is slecht plan

NU’91 vindt het een slecht plan dat veel UMC’s premies en bonussen in blijken te zetten om gespecialiseerde verpleegkundigen aan te trekken of voor langere tijd aan zich te binden. Vooral operatieassistenten en anesthesiemedewerkers profiteren daarvan; die zijn volgens de ziekenhuizen voor de continuïteit van het werk in de academische centra onmisbaar.

Alle verpleegkundigen zijn onmisbaar

Met stijgende verbazing heeft NU’91 kennisgenomen van dit bericht van de NOS. Voor de continuïteit van goede verpleegkundige zorg zijn alle zorgprofessionals onmisbaar en op dit moment schaars. En hoewel deze schaarste er weliswaar niet direct wordt opgelost, kunnen de UMC’s het beschikbare budget beter inzetten om tot een eerlijke cao voor alle medewerkers te komen. De onderhandelingen voor een nieuwe cao liggen immers al meer dan twee maanden stil.

Goede collectieve afspraken

Goede en eerlijke collectieve afspraken kunnen er voor zorgen dat het werken in een academisch ziekenhuis aantrekkelijk wordt, is en blijft!

Groot maatschappelijk probleem

NU’91 voorzitter Monique Kempff vindt dat het personeelstekort in de zorg nu eindelijk eens als een groot maatschappelijk probleem moet worden gezien. klik hier voor het radiointerview met Monique Kempff van 8 augustus.