x

optimale ervaring

Als u optimaal van onze website wilt genieten, raden we u aan uw browser bij te werken naar de meest recente versie.
chrome mf ie
Inloggen
Onhankelijk positie NU’91 en cao UMC

Op dit moment zijn het spannende tijden rondom het eindbod van de NFU voor een nieuwe cao UMC. NU’91 doet haar uiterste best onze leden goed te informeren over de ‘voors en tegens’ van dit eindbod. Dat hebben we schriftelijk gedaan en dat doen we ook met informatiebijeenkomsten in alle UMC’s.

Als enige onafhankelijke organisatie van verpleegkundigen en verzorgenden behartigt NU’91 zowel de beroepsinhoudelijke als de arbeidsvoorwaardelijke belangen van zorgprofessionals en van haar leden in het bijzonder.  NU’91 is niet van subsidies afhankelijk en is geen verantwoording schuldig aan enige koepelorganisatie.

Voor de cao-onderhandelingen in de UMC’s is NU’91 echter aangesloten bij de (eveneens onafhankelijke) ambtenarenkoepel CMHF. Vooralsnog is het namelijk zo, dat conform het ambtenarenreglement bij de onderhandelingen over de arbeidsvoorwaarden in de academische ziekenhuizen alleen vakcentrales aan tafel mogen komen. Natuurlijk praat er een ervaren onderhandelaar van NU’91 mee, te weten Rolf de Wilde.

Om eventuele misverstanden te voorkomen: ook in dit bijzondere geval laat NU’91 zich uitsluitend leiden door de mening en belangen van haar leden!