x

optimale ervaring

Als u optimaal van onze website wilt genieten, raden we u aan uw browser bij te werken naar de meest recente versie.
chrome mf ie
Inloggen
Onverwachte wending cao UMC

De onderhandelingen voor een nieuwe cao UMC hebben woensdag 19 september een onverwachte wending gekregen door een eindbod van de Nederlandse Federatie van Universitaire Medische Centra (NFU).

Eindbod is geen onderhandelaarsresultaat

Hoewel de verslechteringen van tafel lijken zijn - er wordt bijvoorbeeld een loonsverhoging geboden, er worden voorstellen gedaan om de werkdruk terug te dringen en er wordt gesproken over een generatiepact – betreft het een eindbod en geen onderhandelaarsresultaat.

NU’91 leden

NU’91 bespreekt dit bod met de actieve leden binnen de UMC’s. Samen met hen bespreken we of het eindbod voldoende tegemoet komt aan de inzet van de bonden en goed genoeg is om voor te leggen aan alle NU’91 leden werkzaam in een UMC.

Meer info voor NU'91 leden

Rond 25 september krijgen de NU'91 leden een inhoudelijke reactie van ons op het eindbod. We doen ons uiterste best in deze reactie alles 'klip en klaar' op te schrijven; waarmee we hopelijk jouw eventuele vragen zo goed als mogelijk beantwoorden.

Acties

De afgelopen weken zijn er volop acties in de UMC’s gevoerd om op te komen voor een eerlijke cao UMC. Deze cao geldt voor ongeveer 60.000 werknemers. De geplande acties gaan vooralsnog gewoon door.