x

optimale ervaring

Als u optimaal van onze website wilt genieten, raden we u aan uw browser bij te werken naar de meest recente versie.
chrome mf ie
Inloggen
Ultimatum aan NFU

CMHF/NU’91 hebben woensdag 13 juni samen met de andere werknemersorganisaties een ultimatum gesteld aan de  NFU.  Als onze eisen voor de nieuwe cao UMC op dinsdag 19 juni om 09.00 uur niet zijn ingewilligd, zijn we genoodzaakt door middel van collectieve acties een aanvaardbaar resultaat af te dwingen. De aard en omvang van de acties bepalen wij vanzelfsprekend in overleg met onze leden.

Wat willen wij?

De NFU heeft haar bod mooi verpakt, maar het levert de medewerkers van UMC’s onvoldoende op. Het werkgeversvoorstel bevat alleen maar verslechteringen ten opzichte van de huidige cao. Daarnaast biedt de NFU een loonbod van structureel 6,3% over drie jaar. Dat lijkt heel wat, maar als je bedenkt dat het per jaar zo’n 2% is, is het vergeleken met andere sectoren echt onvoldoende.

Wij willen daarom dat de NFU alle voorgestelde verslechteringen van tafel haalt en de werknemers tegemoetkomt met een marktconforme loonsverhoging, een goede generatieregeling en gelijke rechten voor studenten die een opleiding volgen. Daarnaast willen we concrete afspraken om de werkdruk aan te pakken.

Werknemersbijeenkomsten

Als de NFU niet met een beter voorstel komt, zijn we genoodzaakt collectieve acties te voeren. Uiteraard gebeurt dat in overleg met de werknemers in de UMC's. In alle UMC’s worden bijeenkomsten gehouden en voorbereid om te bespreken welke vervolgstappen er nodig zijn.

Check hier alvast het NU'91 Actieboek.