x

optimale ervaring

Als u optimaal van onze website wilt genieten, raden we u aan uw browser bij te werken naar de meest recente versie.
chrome mf ie
Inloggen
Nullijn voor de zorg ondoordacht!
CDA en VVD pleiten voor een nullijn in de zorgsector, zo is te lezen in het rapport van het CPB waarin de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen is doorberekend.

De arbeidsmarkt in de zorgsector staat nu al zwaar onder druk en de tekorten worden de komende jaren alleen maar groter. NU’91 is van mening dat de aantrekkelijkheid van de totale zorgsector door deze voorstellen zwaar onder druk komt te staan. In de zorg wordt hard gewerkt door werknemers om kwalitatief goede zorg te leveren. Maar de werkdruk is hoog en de kwaliteit komt daardoor onder druk te staan. Deze voorstellen leveren niets op en lijken niet doordacht. Van de politiek mogen wij verwachten dat er plannen worden gemaakt om werknemers en werkgevers in staat te stellen de kwaliteit te waarborgen en de werkdruk te verlagen; en ervoor te zorgen dat werknemers daar fatsoenlijk voor worden betaald. Dat doe je niet door een nullijn voor te stellen!

Volgens NU’91 moeten werknemers in de zorg die dagelijks te maken hebben met de problemen actief betrokken gaan worden bij het zoeken naar oplossingen.