x

optimale ervaring

Als u optimaal van onze website wilt genieten, raden we u aan uw browser bij te werken naar de meest recente versie.
chrome mf ie
Inloggen
Terug naar NU'91

Niets doen is geen optie!

Locatie: datum en locatie in overleg
Doelgroep: OR-leden

Werkgevers willen steeds meer regelgeving binnen instellingen met de OR overeenkomen. De behoefte aan het uitonderhandelen van decentrale arbeidsvoorwaarden komt niet alleen voort uit de wens tot individueel maatwerk, maar ook uit de noodzaak zichzelf te kunnen onderscheiden in een markt met toenemende concurrentie. Decentralisatie kan een oplossing bieden voor regionale verschillen, concurrentie en maatwerk.

Het decentralisatieproces is al een eind op weg in sommige cao's. NU'91 stelt zich op het standpunt dat er binnen de verschillende cao's al veel mogelijkheden zijn tot decentrale afspraken. Maar wij merken in de praktijk dat veel vanuit de cao verplichte regeling (nog) niet tussen werkgever en OR zijn overeengekomen, laat staan de 'kan'-regelingen. Er zal dus een vangnet in de cao blijven bestaan voor regelingen waar partijen op terug moeten kunnen vallen indien men op instellingsnivo niets kan of wil regelen.

In een interactieve bijeenkomst bespreken we de volgende onderwerpen:

  • Werkgevers vullen steeds vaker de individuele arbeidsrelaties flexibel in, maar ondernemingsraden willen weten hoe zij -gebruikmakend van de cao- voor de individuele medewerkers winst kunnen behalen.
  • Welke flexibele bepalingen kan de individuele medewerker gebruiken om zijn werk-privé balans te verbeteren? En welke (nieuwe) rol kan de OR hierbij spelen? Hierbij gaat het onder meer over autonomie van de medewerker en individuele maatwerkafspraken.
  • Naast bovengenoemde thema's is er ruimte voor overige inhoudelijke cao-vraagstukken.

Het doel is dat wij samen met jullie een stappenplan maken , waar jullie in de praktijk mee aan de gang kunnen en binnen jullie OR 'je voordeel mee kan doen'.

De workshop wordt op maat gemaakt. Meer informatie via Jacqueline den Engelsman j.denengelsman@nu91.nl of 030-2964144.