x

optimale ervaring

Als u optimaal van onze website wilt genieten, raden we u aan uw browser bij te werken naar de meest recente versie.
chrome mf ie
Inloggen
Terug naar NU'91

Ben je op zoek naar een vliegende start van een evenement in jouw instelling over duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en gezondheid van zorgmedewerkers? Nodig dan NU'91 uit voor de gratis interactieve kickstarter Meer werkplezier. NU'91 wil je informeren en inspireren. Onder anderen met een film over succesvolle initiatieven die hebben geleid tot meer werkplezier, en met het doe-boekje Meer werkplezier in 3 stappen. Of ben je misschien benieuwd hoe het er voorstaat met je pensioenopbouw? Wij bieden je de mogelijkheid te chatten met een medewerker van het Pensioenfonds Zorg & Welzijn. Medewerkers van Stichting IZZ zijn er om je te informeren over duurzaam werken en de aanwezige fitnessinstructeur kan je tips geven over hoe bewegen kan bijdragen aan je fysieke én mentale gezondheid.

Invloeden op werkplezier
Iedereen wil fluitend naar het werk. Werkplezier geeft energie en motiveert. Een zorgprofessional die met plezier werkt, blijft actief uitdaging zoeken in het werk en zal zich energiek inzetten. Veranderingen in het privé leven kunnen het werkplezier beënvloeden: kinderen krijgen, studeren, mantelzorger zijn of de nadering van de pensioenleeftijd. Maar vooral ook werk gerelateerde zaken beënvloeden het werkplezier: gebrek aan uitdaging in het werk, werkdruk, de manier waarop een team functioneert of de visie op behandelen van cliënten.

Als je steeds vaker met tegenzin naar je werk gaat dan moet er wat veranderen.
Wat moet er gebeuren - en wat kun jij er zelf aan doen - om jou weer plezier in je werk
te laten ervaren?

Zelf de regie nemen
Met dit initiatief biedt NU'91 zorgprofessionals de inspiratie om zelf de regie te nemen als zij meer plezier in hun werk willen. Eén kleine stap kan al een verandering in gang zetten. De eerste stap voor jou is te achterhalen welke veranderingen in jouw situatie het werkplezier kan vergroten. Het doe-boekje Meer werkplezier in 3 stappen helpt daarbij. De tweede stap bestaat uit het bespreekbaar maken van de gewenste veranderingen met je leidinggevende. En tenslotte ga je actief aan de slag om die veranderingen gerealiseerd te krijgen.
NU'91 kan met Meer werkplezier aansluiten bij een event dat wordt geënitieerd door de ondernemingsraad, de afdeling P&O, HRM of vanuit de VAR waarbij het thema duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en gezondheid onder de aandacht van de medewerkers wordt gebracht.

Voor meer informatie en voor reserveringen kun je contact opnemen met Anja Cremers, beleidsmedewerker NU'91; T 030-3031058 / E a.cremers@nu91.nl.

Zorg anno NU Editie 139, juli 2014 >